Hoe het begon met dat bijzondere en unieke Lied van je Voorouders…

De eerste ontmoeting

Toen ik Nancy voor het eerst zag, voelde ik intuïtief: dat is een aardig, liefdevol, pittig en wijs mens. Samen zaten we in de tweejarige stembevrijdersopleiding, maar gek genoeg hadden we in het eerste jaar nauwelijks contact. Ja, we deden wel eens een oefening samen, maar meer ook niet.

Toen ik in de zomer van 2022 voor het eerst bewust was van mijn heldervoelendheid en de eerste schreden zette op het spirituele pad, wist ik onmiddellijk: dit wil ik aan Nancy vertellen. Met haar wil ik het delen. Ik voelde intuïtief en wist ook: Nancy vindt dit niet raar, zij kent dit ook. En ook: zij heeft er meer en langer ervaring mee dan ik.

Zo gezegd zo gedaan. Tijdens een weekend van de opleiding regelde ik het zo dat we samen lunchten en vertelde ik mijn verhaal. Haar zachte aanwezigheid en luisterend oor was ontzettend fijn. Daarnaast was het prettig dat ze er heel normaal over deed. Gewoon. Logisch toch, mensen kunnen dit nou eenmaal. Dat bracht mij weer met beide benen op de grond. Dat staat wel zo stevig.

 

Spontaan ontstaat er meer, maar ‘Wat wil er dan’?

Zo tegen het einde van de opleiding, we spreken nu over mei 2023, spraken Nancy en ik spontaan af om een weekend samen door te brengen. Ik zou naar haar rijden en bij haar logeren en dan zouden we wel zien.

Ik reed naar Asten, waar ze toen woonde met haar lief Wilfred, en pfffff…. Wat een roteind weg! Vanuit Noordwijk is het dik twee uur rijden, als je geluk hebt en niet in de file staat. Halverwege dacht ik: ‘Waarom ga ik in hemelsnaam naar Nancy toe? Wat wil er dan?’ Want ik had wel echt het gevoel dat het de bedoeling was dat we samen zouden zijn. Maar ik snapte er nog niks van.

Eenmaal in Asten, na wat onwennige bakkies thee en een lunch, togen we naar haar ruimte waar een piano stond en muziek. ‘Wat wil er dan?’ Bleef ik in mezelf maar afvragen. Om de beurt zongen we wat en we deden een oefening, we dansten wat… Toch bleef het onwennig.

In de tuin tijdens het bakkie thee met wat lekkers, voelde het nog steeds wat onwennig. Wat wil er nou? Ik had al steeds het gevoel dat ik voor Nancy wilde zingen. Maar dat vond ik toch ook wat raar om hardop uit te spreken. Dat hield ik dus verborgen. Toen kwamen we ineens te praten over channelen. Channelen… en zingen… en energie… en healing… zou dat kunnen? Zou dat mogelijk zijn? ‘Nee, daar wagen we ons niet aan’, zeiden we tegen elkaar. Maar boeiend vonden we het wel.

 

Boodschap van boven

Ineens springt Nancy op. Papier! Een pen! Snel! Ik volg haar schaapachtig. Wat is dit nu ineens? Nancy schrijft zo snel als ze maar kan hele woorden en zinnen op. Wat gebeurt hier? Ik snap nog niet helemaal wat ze doet. Even later staat dit op papier, een boodschap van boven:

Zing voor elkaar en maak het lied hoorbaar, het lied van een van jullie voorouders. Bezing wat je voorouders hadden willen zingen, maar wat ze niet konden. Daarmee help je hen om een deel van hun karma in te zien en te verwerken. Alles wat we doen vanuit liefde komt in het veld terecht en veroorzaakt trillingen die dwars door de tijd gaan en helend zijn.

De rest is geschiedenis. “Dit gaan we doen,” zegt Nancy lichtelijk beduusd. “Ja, en ik begin, want ik wil de hele middag al voor je zingen, maar ik wist niet waarom en ik durfde het niet te zeggen.” Zo gezegd zo gedaan. Om de beurt zingen we voor elkaar. Het lied van onze voorouders. Het lied dat gezongen wilde worden.

Na afloop voel ik me helemaal licht, opgewonden, dankbaar en vervuld. Verbaasd en vol vertrouwen tegelijkertijd, ken je dat? Dat je iets blijkt te kunnen, wat er blijkbaar altijd al in je zat, maar waarvan je het niet wist?

 

Mijn ervaring van het zingen en ontvangen van het Lied van de Voorouders

Ik kan alleen voor mezelf spreken. Het zingen van het lied van een van de voormoeders van Nancy maakte veel indruk op mij. Ik kon me overgeven aan de energie, ik nam de tijd, ik voelde de zekerheid dat het lied gezongen wilde worden. Alle vertrouwen. Met de klanken van mijn fluit opende ik het veld, blijkbaar had ik dat nodig om af te stemmen.

Toen ging ik zingen. Ik schrok van mijn eigen geluid. Ik keek naar Nancy, die heel rustig in een lekkere stoel zat mediterend met haar ogen dicht. Ik voelde en zag een blauwe energiebaan, tunede erop in en zong. Een klein, jong meisje stralend en licht, puur en blij, een voormoeder van Nancy, die niet haar eigen weg had mogen gaan. Verdriet, pijn, boosheid, rauw. Het mocht nu gevoeld, in de klanken van het lied werd het hoorbaar en voelbaar. Het deel daarvan dat Nancy nog in zich droeg, mocht al zingend terug gegeven worden aan het Licht. Prachtig en helend.

Daarna wisselen we van rol. Ik mocht in de lekkere stoel, bij mezelf naar binnen. Voelen. Zo goed te voelen dat er zoveel vrouwelijke, stromende energie in mij helemaal in beweging was gekomen. Ik was rustig, maar tegelijkertijd voelde het turbulent. Ken je dat?

Nancy stemt af op mij en het veld van mijn voorouders en ze zingt. Het voelt stevig. Mannelijk. Aanwezig. Spanning en pijn, en kracht, heel veel kracht. Pijn om te dragen, dat wat er gebeurd is. Ze geeft er klank aan. Het lied van twee van mijn verre voorvaders. Ze hebben zich opgeofferd voor het grote goed. Het voelt als een opluchting dat dit lied eindelijk gezongen mag worden. Alsof ik hier al heel lang op wacht. Alsof ik het echt al levenslang meedraag. En nu… voelt het lichter.

 

Dit is wat wij zingen: het Lied van de Voorouders

Zo is het begonnen tussen Nancy en mij. Dit is wat wij doen en kunnen en willen: wij zingen het lied van de voorouders. Ieder op onze eigen eigenwijze wijze. Steeds afstemmend en intuïtief voelen en luisteren naar het Veld, naar de gidsen en engelen, naar de energie, naar de voorouders.


Zing jij met ons mee?

Want dit is onze missie: het lied van de voorouders zingen, wat ze hadden willen zingen, maar niet konden. Om een deel van hun karma in te laten zien en verwerken. Want dat veroorzaakt trillingen die dwars door de tijd gaan en helend zijn.

Je kunt bij ons terecht voor: 1-op-1 sessies en workshops (28 september 2024 is de eerstvolgende!), zowel bij mij in Noordwijk als bij Nancy in Weert. Neem hier contact op, of bel of app gewoon: 06 19979101

Neem hier contact op

In de pijpleiding:

In de pijpleiding zitten ideeën voor een mooie retraite rondom dit thema. We staan open voor ideeën of uitnodigingen.

Daarnaast hebben we laatst weer een weekend samen doorgebracht, waarin het Lied van de Kinderen is geboren. Daarvan volgen er binnenkort vast ook workshops. Een 1-op-1 sessie is al te boeken.