“En ga met je aandacht naar je hart. Maak contact met je hart. Voel je hart. Hoe is het bij je hart? Adem in en uit je hart…” 

Als je wel eens bij me geweest bent, of het nu bij de ZING-IN was, of een workshop of een sessie, dan heb je me dat waarschijnlijk wel eens horen zeggen.

Contact met mijn hart? Mijn hoofd nam het over.

In november 2016 werd dat voor het eerst tegen mij gezegd, toen ik de mBraining Training volgde tot mBIT-coach (ik leerde daar werken met de drie intelligenties: hart, hoofd, buik).

Ik kon er niks mee. Ik weet niet hoe dat met jullie is, maar ik vond ‘contact maken met mijn hart’ echt hartstikke moeilijk. Ik kwam in mijn hoofd terecht: Hoe doe ik dat dan? ZIE ik mijn hart voor me? Maar kan dat wel goed zijn, want mijn hart zit toch IN mij? HOE ziet mijn hart er dan eigenlijk uit en als ik haar voor me zie, kan ik haar dan nog wel goed VOELEN?

Ja, mijn hoofd nam het over en mijn hoofd probeerde uit alle macht contact te maken met mijn hart. Maar of dat nou zo goed lukte…

 

Een heel harde oorsuis

Jaren later, het was in maart 2021, werd ik ineens ziek. Een flinke oorontsteking, aan mijn ‘goede’ oor. Een gat in mijn trommelvlies, verminderd gehoor en een heel harde oorsuis. Pssss. Psssss. Psssss. Pssss.

Nu was ik als kind een ‘orenkind’, en door alle ontstekingen, buisjes en operaties heb ik nogal was ervaring opgedaan met mijn oren. Ik wist ineens weer hoe het voelde. De wereld achter plexiglas. Alsof je er niet bij bent. En ondertussen maar: Psssss. Psssss. Pssssss.

Het ging maar door en door.

Mijn hartslag in mijn oren.
Pssss. Pssss. Psssss.

 

Gewoon luisteren naar mijn hart

Ineens besef ik:

Héé! Mijn hartslag in mijn oren!

Zou het nou echt zo makkelijk zijn?

Contact maken met mijn hart?

Gewoon maar luisteren naar mijn hart, naar wat het wil, naar hoe het klopt?

Psssss. Psssssss. Psssss.

Wat voor anderen wellicht heel erg logisch en voordehand liggend was… was voor mij een echte eyeopener. Contact met mijn hart is gewoon veel simpeler en directer dan mijn hoofd mij altijd had voorgespiegeld.

 

Een vóór en een ná

Deze oorontsteking opende voor mij de weg naar mijn hart. Er is echt een vóór en een ná, zoals anderen dat hebben met Corona, heb ik dat met mijn oorontsteking. Meer en meer kwam ik in contact met mijn hart, met mijn intuïtie en mijn verlangens:

Ik werd zachter en rustiger. Ik aarde meer, ik voelde meer, ik durfde meer. Stembevrijding kwam op mijn pad, en dat opende nog weer meer in mij, ik leerde steeds meer voelen wat ik echt diep van binnen voel en wat de bedoeling is. Ik opende mij ook voor mijn heldervoelendheid en ik leer daar steeds meer op vertrouwen.

Zoveel wijsheid in jou, in mij

Ik leerde steeds meer te vertrouwen op het lijf en de boodschappen die het mij / jou/ ons te vertellen heeft. Er is zoveel wijsheid beschikbaar voor jou. Zoveel meer dan alleen onze gedachten in ons hoofd!

Ik geloof dan ook dat die oorontsteking niet voor niets op mijn pad kwam. Soms heeft een ziekte ons echt iets te vertellen.

Niet voor niets noem ik mezelf nu Hartenlichtheler. Ik werk met mensen, we hebben van hart tot hart contact. Soms is je hart overschaduwd, doet het pijn, zit het achter een muurtje. Maar het wil niets liever dan er ZIJN. Het Licht in jouw Hart wil schijnen en stralen en stromen. Ik begeleid mensen daarbij en het is prachtig werk. Ik ben heel dankbaar voor de mensen die op mijn pad komen.

Jouw hart:

een oneindige bron van wijsheid

Hartsverlangen

Intuïtie

Hartenlicht


Lied van je Hart: doe je mee?

Workshopserie rondom jouw hart. Wat heeft het jou te vertellen? Wat is jouw hartsverlangen? Hoe verbindt het zich met jou en met anderen? Wat is belangrijk voor jou? Wil jij jouw hartenlicht nog meer laten schijnen?

5 aaneengesloten donderdagavonden, vanaf 16 mei. Nog 4 plekken. €180.

Kleine portemonnee, maar gaat je hart er wel sneller van kloppen? Bel me dan op, we komen er vast uit samen.

Lied van je Hart

Soms heeft je ziekte je iets te vertellen…

Net zoals mijn ooronsteking mij iets te vertellen had. Neem contact op ❤. Heel welkom voor een 1-op-1 afspraak! Maak hier een gratis en vrijblijvende afspraak om eens te sparren. Van harte welkom!

 

Nieuwe workshopserie: opstellingen en ziekte

Of kom naar Opstellingen en Ziekte, drie vrijdagmiddagen gaan Maya Kanhai en ik beurtelings opstellingen begeleiden rondom het thema van ziekte en symptomen. Te weten op: 31 mei, 7 juni en 14 juni. Kijk hier voor meer informatie.

 

Liefs!

Judith