Laden Evenementen

« Alle Evenementen

je LICHT zingen #3 – thema licht en donker

december 24 @ 10:00 - 12:30

€40
je licht zingen

Zondag 24 december: je LICHT zingen

Zing je met me mee? Iedere maand gaan we (stembevrijdend) zingen rondom een thema: je LICHT zingen. Deze derde keer is het thema – hoe toepasselijk – LICHT EN DONKER.

Wat is dit toch heerlijk:

  • lekker galmen in de badkamer onder de douche
  • fijn lekker hard meezingen tijdens de Karaoke
  • een zacht slaapliedje zingen voor je kleine neefje

Dat wil je eigenlijk vaker doen, maar iets houd je tegen. Schaamte? Een blokkade op je keel? De buren? Verzin het maar.

ZINGEN!

Je zou het veel vaker willen doen, maar het komt er niet van. Zeker niet van het ‘zingen vanuit je ziel’, het stembevrijdende zingen:

  • zingen zonder dat het mooi hoeft te zijn
  • zingen zonder dat het aan regels gebonden is
  • landen in je eigen lijf
  • je hoofd ‘uit’ krijgen

Je LICHT zingen – elke maand!

Eerst even landen en een bakkie met wat lekkers. Samen delen.

Dan op eigen tempo afdalen in je lijf. Ademend, zuchtend en zingend dat wat er in je leeft trilling en klank meegeven. Zingend ervaren: ik heb het zelf te doen, maar ik hoef het niet alleen te doen. Nee, het mag samen. Leunen in elkaars klanken en jouw eigen trilling vinden. De stem van jouw Ziel. Zing jezelf lichter, Zing je LICHT.

Iedere maand komen we bij elkaar om te zingen. Niet zomaar zingen, maar stembevrijdend zingen. Heerlijk vanuit jezelf, vanuit je hart. Jouw ziel wil zingen. En hoe!

Iedere maand komen we bij elkaar om te zingen. Stembevrijdend zingen, rondom een thema.

 

Deze maand is het thema: LICHT EN DONKER

“Het is donker. Het lukt me niet. Ik doe het niet goed genoeg. Ik ben een kneus. Ik voel me zo eenzaam. Ik val, zonder bodem, zonder basis. Donker, eenzaam en alleen. Klein. Schaamte. Irritatie en verdriet. Ik doe mijn best om me te concentreren op het Licht. Ik wil heel graag naar het Licht. Ik wil die fijne, lichte energie. Licht! Licht! Licht! Maar daarmee ga ik mijn eigen donker uit de weg. Het kost veel energie en ik zit enorm in mijn hoofd, te malen en te piekeren. Het is donker.”

Voel jij je soms ook zo eenzaam? Wellicht herken je dan dit diepe, donkere gevoel van schaamte en verdriet? Het is een stukje citaat van mijzelf, uit mijn dagboek van een poosje geleden. Een gevoel dat ik liever niet deelde met de mensen om me heen. Sterker nog, ik wilde het zelf het liefste ook niet voelen. Ik schaamde me er ook voor: Ik heb toch een prima leven? Een huis, een partner, kinderen… Wat heb ik nou te klagen? ‘Schouders eronder en zeur niet!’ Maar ondertussen speelt het wel degelijk een grote rol, en het kan zo in de weg zitten. Het kost zo veel energie om het weg te duwen. Pfffff.

Daarom is deze ochtend vlak voor Kerstmis het thema: LICHT EN DONKER. Een ochtend waar alles er mag zijn. Alles in jou doet er toe. Een ochtend waarin we samen zijn, samen delen. Ons donker naar elkaar toe uitspreken… Een ochtend ook waarin we contact maken met ons licht. En we zingen onszelf LICHTer.

Welkom op deze derde je LICHT zingen

Op zondagochtend 24 december ben van je van harte welkom in mijn praktijkruimte in Noordwijk aan Zee. Ik zorg voor thee en lekkers. En dan gaan we ons lekker LICHTer zingen. Dan kun je daarna LICHTer je Kerst in!

Gegevens

Datum:
december 24
Tijd:
10:00 - 12:30
Kosten:
€40

Locatie

Coachruimte Judith
Hoogwakersbosstraat 12
Noordwijk,
+ Google Maps