Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opstellingen en Ziekte

mei 31 @ 13:00 - 17:00

€95
opstellingen en ziekte

Opstellingen en Ziekte: krijg ik deze ziekte nu ook?

Mijn opa van moederskant en mijn oma van vaderskant hadden het. Mijn moeder en mijn vader hebben het nu ook. Artritis. Pijnlijke ontstekingen aan de gewrichten. Mijn oma ging moeilijker lopen, mijn opa kon de vingers van zijn hand helemaal niet goed meer gebruiken. ‘Krijg ik het nu ook?’ zo spookte er steeds door mijn hoofd. Ik wist: het is erfelijk en ik ben waarschijnlijk dubbel belast. Ik vroeg me af: welk verband is er tussen deze artritis en mijn familiesysteem? Een opstelling bij Maya Kanhai, die al opgeleid was door Stephan Hausner, bracht mij het nodige inzicht: misschien ben ik inderdaad erfelijk belast, en krijg ik het ook. Maar sinds de opstelling denk ik niet de hele tijd bij ieder pijntje: ojee, ojee, ojee. Dat alleen al brengt enorm verlichting. Het is nu gewoon geen issue meer voor mij, er gaat geen energie meer naar toe.

 

En zo kun jij ook met vragen rondlopen:

 • Ik heb diabetes, hoe leef ik mijn leven voluit?
 • Ik heb kanker, hoe zorg ik ervoor dat ik mijn kinderen daar niet mee belast?
 • Hoe vind ik een manier om om te gaan met mijn ms?
 • Mijn kinderen zijn heel erg ziek. Wat nu? Wat kan ik doen?
 • Mijn leven bestaat uit een aan en af van ziekte en symptomen, alsof ik nooit rust heb. Daar wil ik meer zicht op krijgen. Ik verlang zo naar rust.
 • Enzovoort

 

Wat gaan we doen?

We gaan drie middagen met een kleine groep van maximaal 8 personen op reis, rondom opstellingen en ziekte en symptomen, onder leiding van Maya Kanhai en mijzelf. Beurtelings begeleiden Maya en ik opstellingen.

Bij opstellingen is het vooral belangrijk om te kunnen voelen. Voelen wat je voelt, wat je ervaart, wat je sensaties zijn. Daar zullen we in het begin dan ook aandacht aan besteden, zeker de eerste middag. Met de opstellingen die we gaan doen, stappen we in het wetende Veld. Alles wat er is, heeft plek in het Veld. Wat is daar te voelen als we afstemmen? Wat zit er in de weg, welke blokkades zijn er? Welke verbindingen zijn er en welke zijn er niet? Wat wordt er uitgesloten? Wat heeft geen plek mogen krijgen in het systeem? Vele van deze vragen zullen aan bod komen.

We beginnen de middagen steeds met een deelronde, waarna we aan de slag gaan. In de drie middagen proberen we ieder van jullie aan bod te laten komen als vragensteller (maar het is geen must!). En ook als representant en als toeschouwend deelnemer ben je belangrijk. Samen dragen we het Veld. Welke rol je ook hebt: je neemt altijd wel een les voor jezelf mee. Daar zullen we zeker ook ruimte aan geven tijdens de tweede en derde middag.

 

Wie zijn we en hoe kennen we elkaar?

Maya en ik hebben elkaar leren kennen op een markt in augustus 2022. Daarna kwam zij bij mij voor een sessie stembevrijding. Vervolgens ging ik naar haar toe voor een sessie Acces consciousness. We bleven op die manier af en toe contact houden, en zo is het nog. Soms komt Maya bij mij voor een opstelling, stembevrijding of om te zingen. Soms kom ik bij haar voor een opstelling. Daarnaast heb ik bij Maya de Japanse Reiki mogen leren.

Maya kent de liefde en ook de pijn van het leven. Ze is zacht en heeft ontzettend veel humor. Ze is thuis in afstemmen en geeft energetische consulten, doet intuïtieve opstellingen en is thuis in de originele Japanse (jikiden) Reiki. Ik heb haar leren kennen als een wijze vrouw, die de waarheid niet schuwt.

En ik ben Judith. De weg die ik tot nu toe heb afgelegd was lang niet altijd makkelijk, maar hij heeft me wel gebracht op het punt waar ik nu sta. Ik ben hartenlichtheler, stembevrijder en opsteller. Ik combineer alles wat ik geleerd heb tot unieke workshops en sessies, overgoten met een sausje Judith.

 

Geïnspireerd door Stephan Hausner

The solution is always to keep an open heart.

Stephan Hausner is gespecialiseerd in opstellingen met ziekten en aanhoudende symptomen. Zowel Maya Kanhai als ik hebben zijn driedaagse bezocht. Het was prachtig om kennis te maken met zijn manier van opstellen. Om (weer) van dichtbij te ervaren hoe mooi het werken met opstellingen is, en hoe krachtig. In het bijzonder om de kwetsbare verhalen van mensen te zien en te horen en het is prachtig hoe de rust en de stilte neerdaalt na zo’n opstelling.

Maya en ik zijn beiden al jarenlang geïntrigeerd en geïnspireerd door opstellingen. Al vele opstellingen hebben we zelf mogen ervaren, als vraagsteller, representant en als toeschouwend deelnemer. Alle drie zeer leerzaam. Inmiddels zijn we ook allebei (los van elkaar) opgeleid tot opsteller. En zo ontstond het idee om deze manier van kijken naar ziekte en symptomen ook naar Noordwijk te brengen en samen drie opstellingen-middagen te organiseren rondom het thema ‘opstellingen en ziekte’.

Lees IN DIT BLOG meer over mijn ervaringen bij Stephan Hausner.

 

Opstellingen en ziekte: verlichtend

We gebruiken opstellingen om de verbanden aan het licht te brengen tussen het (familie)systeem en de symptomen van de ziekte. De cliënt vindt in vele gevallen verlichting in het omgaan met de ziekte, soms treden er zelfs verbeteringen op. Het gaat dus niet zozeer om het achterhalen van de oorzaak. Het is ook zeker geen vervanging voor een doktersbezoek.

 

Praktische informatie:

 • Drie vrijdagmiddagen: 31 mei, 7 juni, 14 juni
 • Tijd: van 13 tot 17 uur (met uitloop tot 17:30 uur)
 • Plaats: in de woonkamer van Maya, Offemweg 20a, te Noordwijk
 • Voor een totaalprijs van € 95, vooraf te voldoen d.m.v. factuur en desgewenst een tikkie.
 • Onder leiding van opstellers Maya Kanhai en Judith van Kampen
 • Inclusief thee en lekkers
 • We vragen jullie om van te voren een paar vragen te beantwoorden om zo goed mogelijk af te kunnen stemmen op jullie leerverlangens.
 • En nog maar een keer: het is geen vervanging voor een doktersbezoek!

 

Gegevens

Datum:
mei 31
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
€95

Locatie

maya kanhai
Offemweg 20a
NOORDWIJK, Zuid-Holland 2201HD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisatoren

www.hartlichtenleven.nl
www.mayakanhai.nl