Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SUMMERSCHOOL: de Vrouw Zingt

23 juli 2023 @ 10:00 - 12:30

€30

Kom naar de derde workshop van de SUMMERSCHOOL; de Vrouw Zingt

Vrouwelijke, zacht stromende energie. Oh wat is die belangrijk in deze harde wereld! Deze zondagochtend maken we contact met onze vrouwelijke energie. Met zachte aandacht dalen we af naar onze vrouwelijkheid, naar onze onderbuik. Naar onze baarmoeder, vagina en vulva. En we laten haar zingen. Wat heeft zij ons te zeggen? Welke klanken en tonen willen in trilling komen? Wat is het lied van onze vrouwelijkheid? Hoe klinkt het als de Vrouw Zingt?

In deze workshop draait het niet zozeer om sexualiteit, als wel om de levendige levensenergie in het bekkenbodemgebied. De zachte, vrouwelijke kracht die aanwezig is in onze onderbuik. Ook wel in verband gebracht met het tweede chakra, het sacrale chakra, dat gaat over: creativiteit en energiehuishouding, levensenergie, gevoelens en emoties en onze grenzen.

Mijn hoofd leerde een trucje

Ik had voorheen niet zo contact met dit deel van mezelf. Ik heb mezelf van kinds af aan al geleerd om over mijzelf en mijn eigen gevoelens heen te stappen. Om mijn rug te rechten, sterk en stevig te staan, met harde en krachtige stem te gaan voor wat er nodig was. Kom op! Doorzetten! Niet zeuren, maar gaan met die banaan! Ik stapte over mezelf en mijn eigen gevoelens en emoties heen… ik gebruikte mijn hoofd en vertelde mezelf wat er nodig was. Ik stapte in mijn mannelijke kracht.

Dat heeft me ontzettend ver gebracht in het leven, zeker! Ik had het hard nodig toen ik voor de klas stond als docent Nederlands. Doorzettingsvermogen en harde actie, daadkracht. Maar het heeft me ook veel gekost om steeds over mezelf heen te stappen. Om niet te luisteren naar mijn intuïtieve eerste gevoel, naar de wijsheid van mijn lichaam. Want mijn lijf begon te protesteren toen ik voor de klas stond: elke zondagmiddag begon de buikpijn. Morgen moet ik weer voor de klas. Auw.

En niet alleen ik heb mijn vrouwelijke energie ‘aan de kant gezet’, ook andere vrouwen in mijn vrouwenlijn deden datzelfde. De Kerk heeft daar een rol in gespeeld. Inschikkelijk zijn, verzorgen, aanpassen, je klein houden, glimlachen en dienstbaar zijn. Eeuwenlang.

Onze vrouwelijke levensenergie mag meer stromen

Eeuwenlang heeft de vrouwelijke levensenergie nauwelijks gestroomd. Intuïtief voel en weet ik dat ik hierin iets te doen heb. Het is zo belangrijk om onze zachte, vrouwelijke levensenergie meer te laten stromen! Om die grote bron van wijsheid aan te boren in onszelf. Die grote bron van wijsheid van generaties wijze vrouwen, om ons daarmee te verbinden! En hoe fijn is het om dat zingend te kunnen doen?!

Heel erg fijn, dat weet ik inmiddels zelf. Ik heb dat een paar maanden geleden mogen ervaren. Mede-stembevrijder Monique en ik oefenen af en toe met en op elkaar. Om beurten begeleiden we elkaar in een stembevrijdende sessie. Monique liet mij afdalen in mijn lijf en ineens… was ik aan het zingen met mijn baarmoeder, vagina en vulva. Een ontzettend zacht, krachtig en helend lied. Het was heerlijk. Alles stroomde. De Vrouw Zingt. Ik zong.

Zingen in jouw vrouwelijke energie

Ik heb inmiddels ervaren hoe het is, zingen in mijn vrouwelijke energie. Zachte, helende stroom: gewoon waanzinnig, eigenlijk heb ik er geen woorden voor. Zullen we deze wereld met elkaar een beetje mooier maken? De liefde laten stromen?

Ik voel aan alles dat ik dit te doen heb: met vrouwen die zachte, helende bron van oeroude, wijze energie los te zingen en in ons te laten stromen.

Dus geen gekke dingen, maar ‘gewoon’ met elkaar zingen. Welkom!

Praktische informatie ‘de Vrouw Zingt’

  • Zondag 23 juli 2023
  • 10:00 – 12:30 uur
  • maximaal 8 deelnemers
  • In mijn coachruimte.
  • Deze workshop kost €30
  • Geef je op voor 2 SUMMERSCHOOL workshops en betaal: €50

 

Inschrijven kan HIER

Gegevens

Datum:
23 juli 2023
Tijd:
10:00 - 12:30
Kosten:
€30

Locatie

Coachruimte Judith
Hoogwakersbosstraat 12
Noordwijk,
+ Google Maps

Organisator

www.hartlichtenleven.nl
Telefoon
0619979101
E-mail
judith@hartlichtenleven.nl
Bekijk de site van Organisator