Ik heb me zoveel laten zeggen in mijn leven, over hoe ik dingen moest doen of aanpakken. Grotere en kleinere dingen. Niet alleen door andere mensen, maar ook door mezelf. Ja, ik heb zelf ook zo’n criticus in mij die mij adviezen geeft, op basis van wat ik denk dat andere mensen van me willen. Pffff. Maar daar hoef ik dus niet naar te luisteren. Want uiteindelijk bepaal ik het zelf. Ik mag bepalen. Ik schreef er dit gedicht over: 

——————————————-

Weet je wat jij zou moeten doen?

Je moet niet zo huilen.

Wat een huilebalk ben jij zeg.

Daar zit toch niemand op te wachten?

 

Weet je wat jij zou moeten doen?

Het ziet er zo gek uit als jij danst.

Dans jij maar niet joh.

Je staat echt voor gek.

 

Weet je wat jij zou moeten doen?

Je zingt mooi, maar je hebt echt een koor-stem.

Jij moet niet solo willen zingen joh.

Houd jij het maar bij zingen in een koor.

 

Weet je wat jij zou moeten doen?

Je zou een borstverkleiningsoperatie moeten ondergaan.

Dan staan die kleren jou allemaal veel beter.

 

Weet je wat jij zou moeten doen?

Je moet de schuur opruimen.

Je kan je kont niet keren.

Ik snap niet dat jij zo kan leven.

 

Weet je wat jij zou moeten doen?

Je wilt toch meer klanten?

Je zou het veel meer over de pijn moeten hebben van jouw ideale klant.

Je vinger in hun wond steken en dan roeren.

Pijn. Daar trek je mensen mee.

 

Weet je wat jij zou moeten doen?

Je het in je berichten op de Socials niet steeds zo hebben over de pijn.

Dat trekt mensen helemaal niet aan.

Zo krijg je nooit klanten.

 

Weet je wat jij zou moeten doen?

Je moet je tranen laten rollen.

Grijp elke gelegenheid aan om te huilen.

 

Ik bepaal het zelf.

Ik mag bepalen.

Ik bepaal.

 

——————————–

Ben je klaar met alle adviezen van anderen? En niet te vergeten, klaar met jouw eigen beperkende kritische stem in je hoofd? Wil je zelf bepalen? Je bent van harte welkom! Weet je welkom om gewoon even met me te bellen! Of je stuurt een appje of mailtje: 06 199 79 101. Dan maken we een afspraak voor een gratis en vrijblijvend spar-gesprek. 

judith@hartlichtenleven.nl