“Wauw, ik voel me zo… anders. Het stroomt weer. Eindelijk voel ik weer verbinding met mijn buik.”

“Lieve Judith. Jij hebt me diep geraakt. Het was een prachtige, waardevolle, diepe, helende reis. Ik ben er nog steeds stil van.”

mBraining: wat is het?

Hierboven twee reacties na afloop van mBraining, na een mBIT coachsessie om precies te zijn. mBraining? mBIT? Wat is dat? Ja, hoewel het steeds meer bekendheid krijgt, weten nog maar relatief weinig mensen wat mBIT en mBraining inhoudt en wat het voor je kan betekenen.

En laat ik je in ieder geval dit vertellen: ik gebruik het als stembevrijder en coach onwijs vaak! Ik werk zo graag met deze simpele ademhalingstechniek, om meer in verbinding te komen met je hoofd, je hart en je buik. Want dat is simpelweg wat het is.

Mensen komen bij me met vragen als:

  • Waarom lukt het niet om mijn droom te leven?
  • Waarom houd ik me niet aan mijn plannen of doelen?
  • Waarom iedere keer dat uitstelgedrag?
  • Waarom twijfel ik zo als ik beslissingen moet nemen?
  • Waarom toch val ik steeds terug in die ongezonde levensstijl?

mBIT betekent letterlijk: meerdere Breinen Integratie Techniek. mBraining: het werken met je meerdere breinen. Wist je dat je meer breinen hebt dan alleen je hoofd? Naast je hoofd-brein heb je als mens namelijk ook een hart-brein en een buik-brein. Een brein is een complex neuraal netwerk dat zijn eigen vorm van intelligentie laat zien.

mBraining: de wijsheid van je hoofd, je hart, je buik

Je hoofd: centrum van creativiteit, van ons denken. Hier geven we betekenis en krijgt onze cognitieve perceptie vorm.

Je hart: stralende bron van compassie. Centrum van onze emoties, van onze waarden, van relaties en affectie. Wat is ECHT belangrijk voor jou?

Je buik: de plaats van onze moed. Hier zit het ‘in beweging komen’, actie ondernemen. Of juist niet. Onze buik is het centrum van ons instinct, ons zelfbehoud, onze kern-identiteit.

Alle drie jouw breinen zijn nauw betrokken bij je lichamelijke functies en jouw gedrag. De kunst is om de 3 breinen, in de juiste volgorde, te laten samenwerken met elkaar. Zo kun je veel meer vaardigheden en mogelijkheden benutten, die je gewoonweg niet van het ‘hoofdbrein’ alleen kunt krijgen. ⁠

Hoe werkt dat dan, zo’n mBIT – coachsessie?

Het is niet moeilijk of ingewikkeld, mBIT is juist heel makkelijk en simpel toepasbaar. Hoe gaat een sessie bij mij in zijn werk? Je komt binnen, je krijgt een bakkie thee en we praten wat over jouw uitdaging. Waar loop je tegenaan? Wat houd je tegen? Dan vraag ik je om vooral lekker te gaan zitten en te zakken in je eigenste zelf. Ik begeleid je bij het vinden van jouw persoonlijke ademhaling, jouw persoonlijke ritme.

Wist je dat je met je ademhaling je hartslag kan beïnvloeden? In deze sessies breng ik je vanzelf naar balans, de evenredige ademhaling waarbij jouw systeem in balans is en je hart in een regelmatig patroon komt.

Vervolgens begeleid ik je van brein naar brein, in een specifieke volgorde. Ik stel die vragen die jou inzicht geven in je uitdaging. Je breinen hebben elk van de drie hun eigen antwoorden. Ik help je om dat zelf te ervaren en er naar te luisteren. Jezelf en je lijf serieus nemen, de wijsheid ervan erkennen. Hoe mooi is het als je je breinen vervolgens ook nog laat samenwerken? Als ze als het ware op een lijn staan, als ze met de neuzen in dezelfde richting staan, dan kan je je wel voorstellen dat dat lekker is. Op een veel dieper niveau dan je alleen met je hoofd zou bereiken. Met meer wijsheid je leven leven.

Waarom bij mij een mBIT – sessie doen?

Ik deed in 2016 al de opleiding waarbij ik de mBIT-coachtechniek leerde. Sindsdien heb ik het al talloze keren gebruikt en toegepast. Voor mezelf en voor anderen, in mijn workshops, maar vooral in mijn coachingssessies. Ik heb heel vaak mogen ervaren dat het diepgaande veranderingen teweeg brengt. Die ervaring maakt dat ik zelf ook steeds meer in contact ben met mijn eigen hart, buik en hoofd, waardoor ik jou goed kan meenemen in de reis van hoofd, naar hart, naar buik.

Ik ben heel intuïtief bij jou aanwezig, ik voel aan wat er nodig is: “Jouw aanwezigheid, stem, timing en liefde zijn ontroerend mooi.” Aldus een coachee laatst. Ja, blijkbaar heb ik een heel prettige, fijne en rustige stem, waarmee ik mensen goed naar binnen kan meenemen. Wat ik dan ook nog wel wil aangeven: ja, dit is voor mensen die bereid zijn om diep naar binnen te gaan. Meditatie, stil zitten, ademen… Dat is wat het is. Is dat aan de zweverige kant? Misschien. Maar ik houd je ook echt wel met beide benen op de grond!

Dit zei Annemiek een poosje geleden:  “Ik leerde door Judith weer tot de essentie van mijn zijn komen, die ik even was kwijtgeraakt door de hectiek van het leven. Hoe fijn is het als je echt weer de verbinding met jezelf kan maken. Geen zweverig gedoe. Het is to the point, tot je kern komen en vanuit daar weer verder gaan in kracht en vertrouwen.”

Maar jij deed toch ook aan stembevrijding?

Ja, klopt. En altijd in overleg met jou natuurlijk! Wat past er? mBraining kan heel goed zonder stembevrijding! Soms is het in een sessie heel passend om de stem van je hart te laten horen, om er trilling en klank aan mee te geven. Bij een mBIT-sessie gebruik ik soms dus ook stembevrijding. Bij mijn stembevrijdingssessies gebruik ik heel vaak mBraining en de bijbehorende ademhalingstechniek. Net zoals ik mijn opstellingenwerk er ook wel eens bij betrek. Dat vind ik het leuke: intuïtief voelen wat er nodig is, me overgevend aan de energie die ik voel. Dat is het hele ‘pakketje Judith’.

Ook ervaren wat jouw hoofd, hart en buik je te vertellen hebben?

Misschien ben je wel nieuwsgierig geworden?! Want erover lezen is echt heel anders dan het zelf ervaren! Je bent van harte welkom om eens bij me te komen. Nee, je hoeft echt niet direct een coachingstraject met mij af te spreken. Nee, je hoeft ook niet te wachten tot je een probleem hebt. Je bent ook gewoon welkom als je simpelweg nieuwsgierig bent! Hier kun je je inschrijven.

INSCHRIJVEN

 

 

En er is trouwens ook een boek van:

Grant Soosalu & Marvin Oka: mBraining. Using your multiple brains to so cool stuff.