Geïnspireerd door helende technieken

Vroeger dacht ik dat mijn moeder kon toveren. Sowieso al, want als ik pijn had, dan ging ik naar haar toe, ze aaide me, ze gaf me een kus en ze zei wat lieve woorden. Heerlijk, zo’n badje van liefdevolle aandacht. Magisch effect, want mijn pijn was over.

Maar helemaal toen mijn moeder een cursus Reiki ging doen. Ik moet een jaar of 12 zijn geweest. Samen met twee van mijn tantes ging ze de cursus doen. En toen ze thuis kwam, was er iets geheimzinnigs met haar gebeurd: er kwam geneeskrachtige energie uit haar handen stromen. Ze legde het uit: als kind worden er allerlei energiebanen gesloten bij je, omdat je steeds dingen niet mag, je leert allerlei regels en verboden en je leert je eraan houden. Nu waren die energiebanen bij haar weer opengemaakt. Ik begreep er niets van, maar kon het me levendig voorstellen. Dat wilde ik ook!

Ik weet nog dat mijn jongere zus haar handen op mijn moeder legde en dat mijn moeder uitriep: “Oh, jij kan het ook!” Met bewonderende (en misschien ook wel jaloerse) ogen keek ik naar mijn jongere zus van 10: zij kon het ook, die magische energiestroom uit haar handen laten komen. Uit alle macht heb ik geprobeerd het ook te kunnen. Maar nee, ik was al veel te oud, want al 12, en dus niet meer dat onbevangen kind. Bij mij waren die energiebanen blijkbaar allemaal al dicht.

Simpelweg nieuwsgierig naar helende technieken

32 Jaar later… net even te oud om te geloven in magie en in toveren. Maar wel heel nieuwsgierig naar hoe dit werkt! Reiki is in onze maatschappij een van de bekende helende technieken. Want wat is er nog meer: acces bars, de Wim Hof methode, verbonden adem, klankbaden, enzovoort enzovoort. Het zou zo maar kunnen dat jij mijn nieuwsgierigheid naar zulke technieken deelt: hoe werkt het? En zou het mij verdieping opleveren?

Met een gezonde dosis scepsis en met tegelijkertijd een enorme liefdevolle nieuwsgierigheid heb ik me dus aangemeld voor een tweedaagse Jikiden Reiki Cursus bij Maya Kanhai. Wat blijkt: het is geen toveren. Het is geen magie. In feite kan iedereen het. Ik kon het dus ook al. Het meisje van 12 in mij is teleurgesteld: weer geen bijzondere toverformules geleerd. Nee, ik moet het gewoon doen met mijzelf en mijn eigen lijf. De vrouw van 44 in mij, die ik inmiddels ben, is opgelucht: oh, het is IN mij, ik kon het eigenlijk al. De energie stroomde al. Ik hoef er alleen nog maar meer over te leren, het alleen nog maar te verfijnen, en te leren focussen en richten.

Ik ben benieuwd. Welke helende technieken zijn er bij jou in de loop van de jaren op je pad gekomen? Welke sessie heb jij gedaan of welke cursus heb je gevolgd? Wat heb jij ervaren? Waar ben jij achter gekomen?

Wat kan Reiki voor je betekenen?

De helende Reiki-energie is ‘uitgevonden’ door Mikao Usui in 1865. Rei betekent: ziel. Ki betekent: energie. Reiki gaat dus over het verspreiden en doorgeven van universele of goddelijke zielenenergie. Deze energie zuivert het lichaam, lost afvalophopingen op, geeft een boost aan het reinigingsproces. Het kan naast de reguliere geneeskunde worden ingezet. Voor een reiki-behandeling ga je naar een beoefenaar toe en die behandelt je al liggend of zittend gedurende anderhalf uur. Een heel prettige ervaring.

Reiki gecombineerd met Stem en Adem

Ja, ik bied dus nu ook Reiki-behandelingen aan. Maar in mijn stembevrijdings- en coachsessies speelt deze energie ook een rol. Al is het maar omdat ik soms mijn hand ter ondersteuning op de rug leg. Mijn coaching en stembevrijding werkt ook met helende energie. Die komt vrij. En het gebeurt vanzelf. Daar hoeven we niets voor te doen.

Omdat ik leerde dat de helende energie van Reiki ook in je adem zit, raakte ik enorm geïnspireerd. Want welke mogelijkheden zijn er in een combi met het ademwerk en het stemwerk dat ik doe?! Daarom nu ook een energetische behandeling bij mij te ondergaan, maar dan met Jikiden Reiki, gecombineerd met healing en Stem. Wat moet je je daarbij voorstellen?

Stel je voor…

Dus stel je voor: jij ligt (met kleding aan) op een bed en je ontspant je helemaal. Je hebt de tijd genomen om even helemaal los van de drukke dagelijkse werkelijkheid te zijn. Het is warm in de ruimte en heel zacht klinkt er muziek. Je voelt je ontspannen en prettig. Terwijl jij als het ware aankomt in je lijf, kun je de plekken voelen waar nog wat stress zit, wat onaangenaams, wat onzekere spanning. Zonder dat je er zelf iets aan hoeft te veranderen, jij mag gewoon liggen en ademen, relaxen.

Dan voel je hoe er heel rustig een hand op die plek gelegd wordt. Ondertussen hoor je dat ik wat klanken geef en dat er een lied ontstaat. Dan maak ik een kommetje van mijn handen en ik zing erin, precies op die plek waar jij spanning voelde. Je snapt niet zo goed wat er gebeurt, maar je voelt je heel fijn en ontspannen. Na afloop voel je dat de diepe stilte in jou geraakt is. Het duurde misschien maar een uur, maar het was een helende reis.

Wil jij dit ervaren?

Ervaar je:

  • Spanning of stress in je lijf
  • Zeurende, zich herhalende gedachten
  • Eindeloze twijfel over beslissingen die je misschien moet/wilt nemen
  • Niet bij je eigen Verlangen kunnen komen

Verlang je naar:

  • Rust en ontspanning
  • Echt even landen in je eigen lichaam
  • Weg van de gedachte-kringetjes in je hoofd
  • Diepe verbinding met jeZelf

Dan ben je van harte welkom in mijn praktijk. Lees hier meer.

Stuur me een bericht als je geïnteresseerd bent, dan bel ik je en maken we samen een afspraak!

Want mijn moeder kon toveren, en ik wellicht ook…