Singing Healing Cirkel? Ik kan me er niks bij voorstellen!

“Maar wat is dat dan, in vredesnaam? Ik kan me er helemaal niks bij voorstellen. Ik denk dat dat voor heel veel meer mensen geldt. Leg het me nou eens uit. Het is voor mij zo vaag!”

Tja, een vriendin wees me er laatst fijntjes op, dat die Singing Healing Cirkel van mij, waarover ik zo ontzettend enthousiast ben, helemaal totaal niet duidelijk is voor de buitenwereld.

Ik ga een poging doen om het uit te leggen.

Lichaam en geest weer in balans met hulp van muziek

Muziek reikt dieper dan woorden. Muziek voel je in je lijf. Klanken die diep in je hart en je ziel doordringen. Het raakt jouw essentie. Muziek, klanken, geluid, dat is goed voor je, voor lichaam en geest. Al eeuwen en eeuwen gebruiken we muziek: trommels, klankschalen, gong, fluit… Daarmee kunnen je lichaam en geest weer in balans gebracht worden.

Dit wordt uitgelegd in een aflevering van Zin in Morgen:
‘Omdat ons lichaam grotendeels uit water bestaat, worden de trillingen die de klanken veroorzaken door het hele lichaam geleid. Dit zorgt voor tal van voordelen: een verbeterde bloedsomloop, een optimale energiestroom, een verlaagd stressniveau én het stimuleert zelfs de hersenontwikkeling.’

Klankhealing lijkt tegenwoordig dan ook steeds populairder te worden en dat is volgens mij helemaal terecht! Ik heb collega’s die klankbaden organiseren en op een prachtige wijze werken met klankschalen en gong en wat al niet.

Klankhealing: ik werk met fluit en mijn eigen stem

Ikzelf werk graag met mijn bijzondere houten fluit, maar ook met mijn stem. Ik zet dan ook heel vaak mijn eigen stem in tijdens mijn sessies, mijn coaching, mijn reiki/klank-behandelingen. Mijn stem wordt als helend ervaren. De Klanken en melodie komen als vanzelf, afgestemd, het stroomt.

Hoe gaat de Singing Healing Cirkel in zijn werk?

Ik WEET dat iedereen helend kan zingen. Niet alleen ik. Maar ook jij. Ja, ook al denk je nu misschien dat dat niet kan met jouw (krakerige? krakkemikkige? zielige? valse?) stemgeluid.

We landen in onszelf (ik begeleid je in een meditatie) en van daaruit stemmen we af op de ander. We zitten in een cirkel, 1 persoon mag in het midden, en dan ontstaat er als vanzelf … geluid. Klanken, muziek, vloeiend en mooi of hard, vals, krakerig… alles precies volgend wat er intuïtief in je op komt. Een klankbad. Een helend klankbad.

Een deelnemer van de cirkel in juli zei na een paar maanden: “Het was prachtig, en het heeft nog zo lang doorgewerkt! Het rustige zingen, het boze stampen, de liefdevolle klanken. Het maakte op mij een diepe indruk.”

Ja maar… hoe kan dat dan gaan? In deze aflevering van Zin in Morgen, van KRO-NCRV, vanaf minuut 20, kun je een prachtig voorbeeld zien van wat ze noemen ‘helend zingen’.

Welkom om het uit te proberen!

En mocht je dit willen proberen, dan ben je van harte welkom bij mij in mijn praktijk! Ik geef 1-op-1 sessies reiki/klank waarbij ik mijn stem inzet. Met veel liefde organiseer ik ook een Singing Healing Cirkel met meerdere mensen. Er is animo voor, dus neem vooral contact op, dan kunnen we in overleg een datum prikken. In een kleine, warme groep het helende zingen ontdekken. Laat je het me weten als je daarvoor in bent?

­
Zing mee en laat los op de wekelijkse ZING-IN op woensdagochtenden, tussen 10 en 12 uur. Welkom! Je mag zomaar binnenlopen in de praktijk op de eerste verdieping van de Hoogwakersbosstraat 12, te Noordwijk. Je hoeft je niet op te geven of aan te melden.

Of maak hier een gratis en vrijblijvende afspraak voor een kennismaking. Van harte welkom!

Liefs!

Judith